Hopp til navigasjon Hopp til innhold
 
A+
RSS
Information in English
Du er her:  Oslo kommune > Byarkivet > Privatarkiv

Privatarkiv

Fra arkivet etter Galleri Heer på GrünerløkkaPrivatarkiver er fellesbetegnelsen på arkiver etter organisasjoner, bedrifter, institusjoner og privatpersoner.

Gjennom bevaring av et allsidig utvalg av privatarkiv ønsker Byarkivet å sikre et bredt kildegrunnlag for framtidens historieforskning. Privatarkivene dokumenterer og bidrar til kunnskap om en stor, sammensatt og aktiv samfunnssektor og utfyller historiene de kommunale arkivene forteller.
 Fylkeskoordinerende ansvarsinstitusjon for privatarkiv i Oslo
Oslo byarkiv er tildelt fylkesansvaret for privat-arkivarbeidet i Oslo. Dette innebærer blant annet at Byarkivet skal samordne arbeidet og fungere som et regionalt kompetansesenter overfor andre institusjoner som arbeider med privatarkiv i fylket.
 


Avlevering av privatarkiv til Byarkivet
Vi tar gjerne i mot privatarkiver! Mange foreninger, lag bedrifter og privatpersoner i Oslo sitter med arkiver de ikke helt vet hva de skal gjøre med. Plassmangel og ubetenksomhet har sendt mange verdifulle privatarkiv på søppeldynga. Andre lever en risikofylt tilværelse på loft og i kjeller. Ta kontakt med oss om ditt historiske arkiv, så vil vi gjøre en vurdering, gi råd og kanskje foreslå at vi eller en annen institusjon overtar det.
> Les mer


Oslos multikulturelle arkiver Prosjektet Oslos Multikulturelle Arkiver
Når noen en gang i framtida vil spore opp fakta om innvandrernes liv i Oslo, må de kunne gå til kildene. Prosjektet Oslos Multikulturelle Arkiver har hatt som som mål å bevare arkivene etter innvandrerbefolkningen i Oslo. Prosjektet ble støttet av ABM-utvikling, Norsk kulturråd og Institusjonen Fritt Ord.
> Til prosjektsidene