Hopp til navigasjon Hopp til innhold
 
A+
RSS
Information in English
Du er her:  Oslo kommune > Byarkivet > Forskning og dokumentasjon > Multikulturelle arkiver

Multikulturelle arkiver

   
Prosjektet "Oslos Multikulturelle Arkiver"
Når noen en gang i framtida vil spore opp fakta om innvandrernes liv i Oslo, må de kunne gå til kildene. Byarkivet har derfor igangsatt prosjektet "Oslos Multikulturelle Arkiver" som har som mål å bevare arkivene etter innvandrer- befolkningen i Oslo. Prosjektet støttes av ABM-utvikling,
Norsk kulturråd og Institusjonen Fritt Ord.

> Les mer om bakgrunnen for prosjektet 


Mangfoldige stemmer, minoritetskvinner i organisasjonslivet
Boka er utgitt av MiRA-senteret og Oslo byarkiv som resultat av et dokumentasjonsprosjekt der vi har intervjuet noen sentrale kvinner i minoritetsmiljøene for å synliggjøre deres engasjement i det offentlige rommet (se omtale under). Prosjektet har mottatt støtte fra Norsk kulturråd og Fritt Ord.
> Les boka her

 


Brosjyre fra Panafrican Women's Association in NorwayInnvandrerkvinners stemmer
Oslo byarkiv har sammen med MiRA-senteret etablert et prosjekt der vi intervjuer noen sentrale kvinner i innvandrermiljøene. Flere organisasjoner som organiserer kvinner er ofte så moderne/nyetablerte at de ikke har en lang historie, men dokumentasjon om dem er først og fremst å finne på internett. Det er derfor viktig å intervjue noen av disse kvinnene.
> Les mer om prosjektet


 

Ayeshas historie
Arbeidet med å ordne arkivene etter pakistanske organisasjoner i Norge ble et møte med egen fortid. Her kan du se en video hvor Ayesha forteller sin historie.

> Mer om Ayesha


Oslo
Med singelen Oslo hedrer Emiré og Lillebror fra gruppa Forente Minoriteter byen som har gjort dem til de menneskene de er. 


> Emiré og Lillebrors hjemmeside


Kontakt oss:
Er du ansvarlig for papirene til en organisasjon eller forening? Da kan du hjelpe oss å gjenspeile det multikulturelle Oslo i byens eget arkiv!

Kontaktperson:
Ellen Røsjø; tlf.: 23460344, > e-post