Hopp til navigasjon Hopp til innhold
 
A+
RSS
Information in English

Bruk av lesesalen

 

Åpningstider
Mandag: Stengt
Tirsdag: 9-15
Onsdag: 9-15
Torsdag: 12-18 
Fredag: Stengt

Vi kan dessverre ikke hente opp nytt arkivmateriale fra magasinene etter kl. 14.30 (17.30 på torsdager).


Byarkivets lesesal har 20 studieplasserNår du besøker Byarkivet, henvender du deg i resepsjonen for registrering. Bygningen er lett tilgjengelig for rullestolsbrukere.

Du kan kjøpe kaffe og annen varm drikke fra automat, og det finnes sitteplasser i foajéen.

Publikum har adgang til toaletter i foajéen. Der finnes det også eget handikaptoalett.
 

Du kan ta buss nr. 34 eller 54 til Møllerveien. Byarkivet holder til innerst i gården.

> Se kart

Byarkivet har et begrenset antall parkeringsplasser ute i gården. Du må ha et parkeringsbevis som du får tildelt i resepsjonen.

Internett
Vi har trådløst internett for våre gjester som har med egen PC. Påloggingsinformasjon får du på lesesalen. Ved samtlige lesesalsplasser er det strømuttak.

Kopiering
Hvis arkivmaterialet tillater det kan du få tatt papirkopier (4 kr per A4-side, 8 kr for A3). Dette gjelder (som hovedregel) ikke for protokoller.

For formater større enn A3, kan det bestilles elektroniske kopier. Priser og betingelser fåes på lesesalen.

Ta gjerne med eget digitalkamera for avfotografering av aktuelt arkivmateriale. Muligheten for skanning på medbragt skanner må i hvert enkelt tilfelle avklares med lesesalsvakten.


Våre lesesalsvakter gir publikum råd og veiledning i framfinning og bruk av ulike typer kilder. Enten du er skoleelev eller student, driver vitenskapelig forskning, undersøker juridiske rettigheter eller arbeider med slekstforskning, vil vi forsøke å hjelpe deg i gang. Arbeidet med arkivsaker krever en innsats av deg som bruker, og at du setter av tid til å studere de kildene du har valgt.

> Les mer om Byarkivets lesesal